WOENSDAG 30 MEI

Op 30 mei vond er in Cursus- en Vergadercentrum Domstad in Utrecht een Masters of Industry bijeenkomst plaats over blockchain. 

Peter Nobels (Management consultant bij Sogeti en mede verantwoordelijk voor het Blockchainlab bij de Hogeschool Utrecht) heeft zich gespecialiseerd in blockchain-technologie. Tijdens een interactieve sessie legde hij uit hoe blockchain werkt en hoe deze technologie ketenpartners in de industrie met elkaar verbindt. Werkt het zo goed als het klinkt? Nobels gaf voorbeelden van organisaties waar het al wordt toegepast.

De tweede spreker Wout Hofman (Senior research scientist bij TNO) sprak over de toepassing van blockchain in de praktijk aan de hand van een casus van een blockchain experiment bij een commodity trader.

Thema
Ketenoptimalisatie met blockchain
Blockchain-platforms bieden een omgeving waarin je gegevens veilig kunt opslaan. Omdat de gegevens niet te ‘hacken’ zijn, is er niemand nodig om ze te bewaken. En er is straks één bron van waarheid waar de hele keten van profiteert. Minder administratielast, minder schakels en eenvoudigere betalingsconstructies.

Digitalisering is steeds meer een onderscheidende factor voor organisaties in de industrie. Blockchain is een van de technologieën die ons daarbij verder kan helpen. Maar wat is het precies en is het een technologie die inderdaad voor een grote verandering kan zorgen? Welke problemen kunnen we ermee oplossen? Of is het een hype die vanzelf weer overvliegt?

Tijdens deze Masters of Industry werden de bezokers bijgepraat over de kansen en mogelijkheden van blockchain in diverse (industriële) werkvelden. Wat gaat ú in de toekomst doen met deze technologie?

Sprekers

  • Peter Nobels, Management Consultant bij Sogeti en mede verantwoordelijk voor het Blockchainlab bij Hogeschool Utrecht)
  • Wout Hofman, Senior research scientist bij TNO

Informatie

Datum: woensdag 30 mei 2018
Tijdstip: 15.00 – 18.00 uur
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht