nieuws

Eiwitten en bioplastics bij masterclass watervalorisatie

Publicatie

5 Sep 2016

Categorie

Watervisie

Soort

nieuws

Tags

Beschikbaarheid van voldoende voedsel, energie en water vormen wereldwijd reusachtige uitdagingen. Power-to-protein kan een oplossing bieden voor deze zogenaamde water – energie – food nexus. Emeritus professor Willy Verstraete onderzoekt de productie van hoogwaardige eiwitten via biosynthese uit waterstof, CO2 en ammoniumstikstof. Op deze wijze wordt eiwit, een steeds schaarser goed, gevormd uit reststoffen en overtollige energie.

Het omzetten van organische vervuiling uit industrieel afvalwater tot herbruikbaar biogas vindt al op grote schaal plaats. Steeds meer partijen richten zich op nieuwe processen, waarbij producten met een hogere toegevoegde waarde kunnen worden gerealiseerd. Ir. Henk Dijkman, senior proces-specialist van Paques B.V., werkt samen met onderzoekers van de Technische Universiteit in Delft aan het verder ontwikkelen en opschalen van een biologisch proces voor de productie van bioplastic.

Programma 19 mei:

15.15 uur Ontvangst

15.30 uur Aanvang en aftrap door David van Baarle (Watervisie platform)

15.40 uur Introductielezing: Power-to-protein, Willy Verstraete (Emeritus professor LabMET Universiteit Gent)

16.15 uur Vragen en discussie power-to-protein

16.30 uur Korte pauze

16.45 uur Watervalorisatie in de chemie: Ir. Henk Dijkman (senior proces-specialist Paques B.V.)

17.15 uur Vragen en discussie watervalorisatie

17.30 uur Einde met borrel en versnapering

Aanmelden voor de masterclass kan hier.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.